chakrastenen1 De kracht van kristallen (edelstenen / mineralen) is al duizenden jaren bekend.
Volgens oude legendes heeft de mens ooit veel meer kennis over genezen met kristallen bezeten. Ten tijde van de Atlantisbeschaving werd kristalgenezing al toegepast. Maar sinds enkele tientallen jaren, leert onze huidige beschaving de helende kracht van kristallen weer opnieuw toe te passen
Om goed te kunnen functioneren in deze snel veranderende wereld, is het nodig dat wij rust en harmonie in onszelf vinden. Edelstenen kunnen een positieve invloed hebben op lichamelijke, geestelijke en spirituele processen en kunnen klachten en problemen verminderen. En daarmee een evenwichtige energie balans creeŽren.

Naast het ons bekende fysieke lichaam, hebben we ook nog een energie lichaam. (onze aura).
Dit energie lichaam zit niet alleen om het fysieke lichaam heen, maar ook in ons fysieke lichaam. We spreken dan onder andere over:
  • de energie banen (de meridianen, de "energie rijkswegen" in ons lichaam)
  • en over energie knooppunten (de Chakra's of energie wielen)
We hebben meer dan 50 chakra's, maar meestal wordt er alleen over de zeven hoofdchakra's gesproken.

Alles wat er in ons leven gebeurt heeft zijn uitwerking in de chakra's. Als er problemen niet opgelost worden, ontstaat er in een van de chakra's een blokkade. Dit kan leiden tot lichamelijke en geestelijke problemen en ook de andere chakra's kunnen niet meer goed functioneren. Ons energie transport is verstoord.

Om het energie evenwicht weer te herstellen zijn er vele therapieŽn. Zoals onder andere: Reiki, Shambhala en Kristaltherapie.
Tijdens de behandeling gaan we op zoek naar de energie blokkade(s), proberen deze te verwijderen, om zo weer een goed evenwicht te krijgen in het energie lichaam. Als het energie lichaam weer in balans is, zien we vaak dat de lichamelijke, geestelijke en spirituele processen in balans komen.

Bij kristaltherapie gebruiken we edelstenen met de juiste kleuren en eigenschappen, om het evenwicht weer terug te krijgen.
Niet elke edelsteen kan zomaar op een willekeurige chakra gelegd worden. Elke edelsteensoort (mineraal / kristal) heeft zijn eigen unieke energie trilling. En afhankelijk van deze trilling en andere eigenschappen wordt een edelsteen op een chakra gelegd. In het algemeen geldt dat de kleur van een edelsteen gelijk is aan de kleur die bij de chakra hoort. Maar hier zijn natuurlijk uitzonderingen op. Ook kan je niet zo maar elke edelsteen gebruiken. Net zoals bij andere therapieŽn, moet je rekening houden met contra-indicaties (indicatie om juist niet te behandelen, danwel die ene edelsteen nu niet te gebruiken).
chakralegging2
Kristaltherapie is niet de enige manier om deze heerlijke edelsteenenergie te ontvangen.
Je kan bijvoorbeeld ook een edelsteen bij je dragen. Bijvoorbeeld aan een halsketting, in je broekzak, aan een veiligheidspeld, of in speciale zakjes.
Daarnaast heb je vaak ongewenste energieŽn in huis. Denk aan de vele electrische apparatuur of aan aardstralen. Om deze energieŽn te neutraliseren, kan je mooie kristallen in de huiskamer of de slaapkamer plaatsen. Hiermee krijg je meer rust en kan je vaak beter slapen.

Voor de behandeling, een basiscursus of om edelstenen te kopen, zie ook de overige links hierboven.