Hieronder volgen een aantal reacties van mensen die bij mij een cursus hebben gevolgd.

Ik heb aan de mensen die bij mij een cursus hebben gevolgd, gevraagd of zij een stukje willen schrijven over hun ervaringen.
Zowel positieve als negatieve zaken. Positief is natuurlijk leuk voor mij om te horen, maar van de negatieve zaken kan ik weer leren. En dat vind ik net zo belangrijk. In de meeste gevallen heb ik de namen weggelaten, dan wel de namen aangepast.


10-2-2018 I.Z. Shambhala I Inwijding
Het eerste inzicht heb ik al mogen ontvangen. En wat voor een!
Ik vroeg me af wat de oorzaak was dat ik niet zo veel voelde tijdens en na de inwijding en waarom ik ook de volgende dag, wanneer ik mijzelf probeerde te behandelen eigenlijk weinig voelde.
Vanmorgen heb ik jouw Shambhala- brochure nog eens doorgelezen. Ik denk dat die avond mijn spirituele staat niet zo hoog was, gezien het feit wat er zich die dag heeft afgespeeld. Ik ben die middag behoorlijk emotioneel en van slag geweest.

Vooral de 5 leefregels spreken mij aan, maar ook blz 25 over Denkpatronen.
Alles overziende ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn spirituele staat die avond niet zo hoog was. Ik ben me daardoor bewust geworden dat hetgeen ik nodig heb een ENORME boost is van (Goddelijke) Onvoorwaardelijke Liefde.
Shambhala dus.
Dát ga ik mijzelf dus geven. Liefde overwint immers alles!
Mooi, he!


19-1-2018 I.N. Reiki II Inwijding
Het gaat wel beter met het sturen van de Reiki.
Ik probeer elke dag van een uur tijd vrij te maken voor mezelf.
Eerst de eft en dan de Reiki.en af en toe doe ik iemand anders.
Dit wordt wel altijd gevoelt als warmte en zalig gevoel.
Ik heb ook een keer gestuurd naar iemand anders en toen voelde zijn dochter het ook, zij zat er naast!


16-11-2017 M.R. Reiki I Inwijding
Ik vond de cursus ook erg fijn en vooral leerzaam.
Wat ik nu voel is zo bijzonder, mijn handen tintelen de hele dag en ik leg regelmatig mijn handen op de zere plek, bij de kids voornamelijk.
Vandaag is voor de oudste de toetsweek begonnen en ik heb een kaarsje gebrand en zijn foto in mijn handen genomen om hem op die manier energie te sturen.
Het voelde alsof ik dat moest doen en het voelde goed voor zowel hem als mij.
Ik wil graag Reiki 2 bij je volgen.


30-10-2017 K.L. 2 weken na Reiki II Inwijding
Het gaat goed met de reiki, hij stroomt goed, ik ben er elke dag wel mee bezig geweest.
Het duurde even voor ik de mantra's had. Maar ik mag zeggen dat het aardig lukt.
Ook op afstand al enige keren gedaan, bij de een beter resultaat als bij de ander. Het valt me af en toe moeilijk om te blijven focussen.
Wat ik wel erg moeilijk vind is reiki sturen naar een situatie of de reiki parkeren. Heb ik wel geprobeerd maar dan krijg je geen bevestiging dat vind ik moeilijk.

Ik kijk met een fijn gevoel op de dag terug. Het was super!
Het was leerzaam, ik ben wel blij met het boekje want dat heb ik wel nodig gehad om de stof nog eens terug te halen.


28-9-2017 N.O. Reiki Master Inwijding
Beste René,
Ik wil jou nog een keer bedanken voor de fantastische lessen en oriëntatie die u mij heeft gegeven en die belangrijk waren voor mij, waarmee mijn initiatieven kunnen doorgaan.
Ik wil jou bedanken voor de fantastische leraar die jij voor mij ben.
Liefdevolle groet.
23-10-2017 ongeveer een maand na de Inwijding
Ik heb een paar dingen gemerkt .
In het begin heb ik slechte ervaring ondervonden, maar tegenwoordig heb ik mooie ervaringen meegemaakt, en ik blijf wel oefenen. Bij voorbeeld er zijn dagen dat ik geestelijk sterk voel en andere dagen is het het tegenovergestelde.

Verder ben ik bezig met de vertaling van Reiki.


31-7-2017 T.H. 2 weken na Shambhala III Inwijding
Gaat goed hoor. Ik groei iedere dag mee.
Het waren dagen dat ik moe was, geprikkeld, maar het gaat steeds beter.
Ik geniet er van. Liefde, liefde...heerlijk!!

We merken wel verschil tussen tweede en derde graad hoor.
Ik blijf oefenen, leren en ervan genieten.


26-7-2017 F.A. 2 weken na Shambhala I en II Inwijding
Shambhala is een onderdeel geworden in mijn leven. Zoveel is zeker.
Ik voel het in mijn handen. Misschien ook wel bij mijn cliënten...
Ik pas het toe op mijn honden en bij mezelf. Ik hoef er nog maar aan te denken en het stroomt.


7-7-2017 A.N. 6 weken na Shambhala I en II Inwijding
Ik werk er elke dag mee.
Voor mezelf; heb minder last van mijn benen. Voel het ook doorstromen als ik het voor andere doe. Soms gaat het op afstand vanzelf, heb ik het idee, soms gaat het moeizaam, dan ervaar ik een merkwaardig gevoel vooral in mijn benen en heb ik het idee dat ik daardoor slecht geconcentreerd ben, word.

Mijn dochter , ervaart dat de energie veel sterker is (dan Reiki).

Vergeet ik nog te vermelden, dat de pijn uit mijn rechterschouder weg is en mijn linkerschouder een stuk beter aanvoelt. Ik dank je van harte.


20-5-2017 R.O. Shambhala II
Dit is zo leuk, ik voelde hele tijd warmte door mijn borstkas en na het behandelig lekker overaal stromen. Heeerlijk.....
En dan weer die paarse licht. Ik ben zo blij....

Eindelijk doe ik iets wat ik leuk vindt.
Bedankt Rene, bedank univerzum.

Hoi,
Daar ben ik weer.
Ik moet even met je delen. Net bij mijn zusje op afstand gedaan.
Ze moest huilen, ze zag kleuren, en spanning in de hoofd en die spanning heb ik ook gevoeld. daarna voelde het goed.


16-05-2017 A.H. Shambhala I
Er zijn bij mij bijzondere dingen gebeurd sinds de inwijding.
Ik vond de kracht die ik mocht ervaren tijdens en na de inwijding heel bijzonder en moet eerlijk zeggen dat ik meerdere keren per dag behoefte heb aan shamballa. Vooral bezig om mijn hoofd wat lichter te maken, maar verder ook daar waar ik denk dat het nodig is en ook veel aan situaties met mijn moeder en op het werk en de planten in de tuin hebben ook een energiebehandeling gehad.

Heerlijk dat het zo makkelijk kan stromen.
Ik merk vanaf vrijdag dat mijn energie weer oplaadt en dat ik weer meer in harmonie kan zijn met mezelf en de natuur. Het aarden blijft wel een dingetje. Blijf ik maar vergeten. Mijn hoofd en mijn enkels blijven erg zwaar aanvoelen. Alsof de energie daar oraal ophoopt en lastig te verwijderen is. Maar ik ga ervan uit dat dat vooral de reiniging is en dat de krachten nog bezig zijn. Door zaken over te geven en energie te zenden heb ik wel het gevoel dat het nu allemaal goed gaat komen.

Daarnaast heb je mij een bijzonder geschenk gegeven door me te wijzen op de celestijnse belofte. Zoals het boek al aan geeft is niets toeval. Ik had het heel hard nodig. En er zijn veel dingen duidelijk geworden na het lezen van de celestijnse belofte.

Vandaag zelfs een dag dat de tijd niet omvloog maar ik driemaal zag dat het nog lekker vroeg was en ik al een berg werk had verzet en energie had voor de rest. Heerlijk.

Ontzettend bedankt voor de inwijding, de energie en de wijze lessen.


4-5-2017 J.H. Shambhala I
De dag na de inwijding:
Ik vond het een bijzonder geslaagde dag.
Ikzelf voel me zeer voldaan, ik heb vanmiddag mezelf reiki met shambala gegeven. Dat voelde goed. Ik heb daarna wel een tukje gedaan maar voel me niet moe of zo. Kortom content en tevreden.

Week na de Inwijding:
Shambala gaat overigens goed. Ik geeft het mezelf iedere dag, zoals jij zei samen met reiki.


20-4-2017 T.M. Shambhala I
Hallo lieve Rene,
Even laten weten hoe met mij gaat.
Ik ben iedere dag bezig met Shambhala, ik kan niet meer zonder. Allemaal verschillende ervaringen,zo mooi om mee te kunnen maken.
Iedere dag doe ik aan meditatie, affirmaties, en natuurlijk bedankjes voor alles wat ik tot nu toe heb gekregen. Ik ben zo dankbaar voor Shambhala.

Weet je nog die dag dat ik bij jou ben geweest, en die twee kaartjes.
Ik moest iemand vergeven en dat heb ik ook gedaan, bijna niet te geloven dat het me gelukt is??. En dan zo snel...Ben zo blij.

Eerlijk zegen krijg ik steeds meer behoefte voor tweede graad.
Het brandt van binnen...??.
Bedankt voor alles Rene .


20-2-2017 S.N. Shambhala I
Het was spannend, leuk, interessant.
Toen ik naar huis heb gefietst was ik vrolijk, helder in mij hoofd. Daarna beetje geprikkeld, moe. Ik voel me wel wat lichter in mij hoofd. Ik voel wel lekker warmte vooral in mijn benen.
Licht misselijk en ook beetje patje kwijt of beter gezegd meer afwezig, niet bij, zweverig.
Er is ook onzekerheid aanwezig, onzekerheid om te starten,eigenlijk meer gedachten als: moest ik niet alles opschrijven, moest ik niet iets geven, is het wel gelukt en zo voort ....

Maar ja, die gedachten ga ik mooi negeren.

Ik ben zeker tevreden.
Bedankt voor alles!


3-11-2016 W.B. na 7 maanden Shambhala III
Rene ik wil je even laten hoe het gaat.
Alles gaat goed hoor, zeker met shambala geven, je weet dat ik in een revalidatie centrum, vrijwilligerswerk doe , ze weten sinds kort dat ik Shambala Reiki geef,( de tijd was rijp).
Ik had daar iemand behandeld omdat ze stres had en heel moe was. Ze was helemaal opgeknapt na de behandeling en kon de dag weer door.
Na wat gepraat te hebben vroeg ze: kan jij hier iets betekenen, zou jij mensen (willen kunnen )behandelen?
Ja dus.
Eindelijk.
Dus ik ben daar nu mensen aan het behandelen. Dit was wat ik heel graag wilde gaan doen.
Ik ben hier heel blij mee. ( this zo gaaf iets voor de mensen te kunnen doen )
Zo dankbaar werk,
missie volbracht.
Dank jullie wel voor alles.


5-10-2016 M.M. Reiki IIIa
ik wil je badanken voor de bijzonder Reiki Les van gisteren , ik heb zo veel gelezen, dingen dat ik niet wist. En het zijn mooie inzichtteksten tijdens Reiki 3a.

Op dezelfde dag van de cursus toen ik ging slapen had ik dromen in de zee en op het strand. Daarna was ik heel emotioneel gedurende een week. En gisteren droomde ik dat ik in een dicht bos liep. Was heel erg vredevol.
En ik heb wel Reiki aan mijzelf gedaan en voel me heel goed. En heb ook Reiki aan een paar andere mensen gedaan die zeggen dat het goed was geweest.
Nog een keer bedankt voor de cursus, was geweldig.

En dit wil ik graag met u delen , sinds een week ben ik bezig met Reiki sturen naar mijn vriendin in America. zij heeft een problemma met haar maag, zij kan niet warm water drinken. En zij vroeg aan mij of ik kunnen haar kan helpen .
Wij hebben samen afgesproken om de Reiki toedoen , en vandaag belt ze naar mij en verteld ze dat zij een glas warm water heeft gedronken zonder pijn!

Mijn leraar Rene ik ben zo blij met dit, dat ik wil dit met u delen.
Met vriendelijk en liefdevol , M.


21-9-2016 P.D. Shambhala I en II
Hallo René.
het gaat hartstikke goed met me. Heel energiek en heel goed geaard. Ik voel me ook heel rustig en gefocust. Verder heb ik prima geslapen de afgelopen nachten, wat daarvoor een drama was. Echt super.

Ik ben heel blij en dankbaar dat ik je mocht ontmoeten en dat je mij de inwijdingen hebt willen geven. Ik heb het als heel prettig en warm ervaren en ik voel echt de "nieuwe"energie alle kanten opspringen. De clienten merken het ook al , veel energieker voelen ze zich.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg genoten heb van de Shambhala inwijdingsdag.
Al met al een positieve ervaring en absoluut de moeite waard!


9-7-2016 P.O. na 3 maanden Reiki Master
René,
Eerst een mailtje sturen voordat ik het helemaal vergeet. Het is wat druk, maar het gaat wel. Ik gebruik dan steeds meer Reiki. Hierbij een paar bijzondere resultaten.

We hadden b.v. al ruim 5 jaar lekkage in de berging. Er zijn al verschillende bedrijven bij geweest, maar het was nog geen een bedrijf gelukt het helemaal dicht te krijgen. Ik had al weer voorde zoveelste keer gebeld naar de woningbouwvereniging, maar er gebeurde weer niets.
Ik had me voorgenomen om weer te gaan bellen maar ik heb eerst Reiki gestuurd naar dat telefoongesprek. Diezelfde avond belt er iemand op om de berging te repareren. Het bleek deze keer geen groot bedrijf te zijn maar een ZZPer, met veel ervaring. Hij heeft het gerepareerd en sindsdien is het dicht. Een klein wondertje!

Ben begonnen met de inwijdingen te oefenen, elke dag lees ik ze door en doen 1 a 2 keer per week een "lege stoel inwijding". Dat gaat goed, ik hoop over een maand alles redelijk onder de knie te hebben.

De Reikikracht van de Master heb ik in volle omvang mogen ervaren.
Mijn partner liet een pan vallen, die kwam tegen haar scheenbeen. Kermend van de pijn ging ze zitten. Gekoeld met een washandje en ik ben gelijk begonnen met Reiki geven.
Ik heb nog nooit zo een krachtige stroom ervaren, het leek ook of er een soort gel aan mijn hand zat.
De andere dag niets meer, geen pijn, de buil was weg, geen bloeduitstorting, weer een klein wondertje.

Zoals je ziet, ik ben druk bezig met mijn leerproces en werk langzaam naar mijn Masterschap.


1-7-2016 S.D. na 3 maanden Shambhala I
Ik heb shamballa op een paar zieke mensen en gezonde mensen en kinderen en oudere mensen uitgeprobeerd. Ze waren allemaal erg rustig en voelde wel ontspannen.


27-6-2016 A.G. Shambhala I
Ja er is verandering ik voel me rustiger van binnen. Er gebeuren ook dingen. Het is allemaal erg mooi. Op dat gebied voel ik me goed.

Het boek heb ik in een keer bijna uitgelezen. Er stonden zo veel dingen in die ik kenden en al eens mee heb gemaakt.

De poes geef ik regelmatig shamballa en ook mijnpartner en mij zelf. Dus ik zit niet echt stil.

De Inwijding vond ik wel een mooie gewaarwording.
Nog bedankt daar voor


15-5-2016 P.O. Reiki Master
Na de cursus heb ik bijna een week een boost van energie gevoeld.
Daarna kwamen er wat ontgiftigingsverschijnselen, moe, weemoedig, nergens zin in. Dit is ook weer weg.
Nu heb ik de energie om met de inwijdingen te oefenen en dat gaat steeds beter!

De cursus heb ik als positief ervaren, het verbaast me steeds weer hoe het je lukt om alles mee te geven wat ik nodig heb. Voordat ik binnen stapte had ik nog zo iets van hoe leer ik die initiaties in een halve dag, dat doe ik dus gewoon thuis.

Als je meer dan 20 jaar met Reiki bezig weet je natuurlijk al een boel. Ik vond het dan ook leuk om hier en daar wat andere inzichten te mogen ontvangen. Het heeft me gebracht wat ik zoek en dat is het belangrijkste.


10-5-2016 A.S. Reiki I
De cursus en inwijding waren een fijne en warme ervaring.
Ik heb afgelopen week, mezelf en mijn zus behandeld. Ik zelf ervaar ontspanning bij mezelf en mijn zus voelde kriebels en warmte, ook was haar bonkende hoofdpijn waar ze al een paar dagen mee rond liep een stuk minder, vertelde ze na de behandeling.
Dus het gaat best goed.


27-04-2016 M.M. Reiki II
Beste Rene,
Het was een bijzondere dag gisteren en heb erg genoten van alles. In de eerste instantie wil ik jou bedanken voor de leuke en bijzondere tijd die ik heb mogen meemaken bij de inwijding. Ik heb veel geleerd waar ik nooit aan gedacht heb dat de spiritualiteit zo sterk en belangrijk is in een mensen leven.

Nog eenmaals bedankt voor de dag .
Ik wil uw vrouw en jou bedanken voor de fantastische lunch. Heel bijzonder .

update, twee weken later
Ik heb geoefend met het vizualizeren om Reiki aan mensen te versturen. Dat zij niet precies weet hoe maar zij voelt zich blij dat iets met haar gezondheid was verbeterd.
En nu ben ik bezig met mijzelf. En ik ben bezig met reiki, een dag wel en een dag niet met de symbolen. Dit gaat goed want dit heb ik in mijn hersenen.
Ik probeer met mijzelf te blijven oefenen om mijn intuitie te verbeteren.


16-03-01-2016 W.B. Shambhala III
Ik vond het een bijzondere middag tijdens mijn derde inwijding. De rustige manier zoals jij met mensen om gaat is heel bijzonder , je stelde mij erg op mijn gemak. Dank je wel hiervoor.

update, twee weken later
Ik voel de energie nog sterker stromen.
De inwijdingsmiddag heb ik heel relaxed ervaren, dat doe je wel op een heel bijzondere prettige manier , er kon ook gelachen worden, en een gekheidje op z,n tijd, wel weer veel geleerd trouwens.
Weet je nog nog dat ik je vertelde over mijn broer ,die in het erasmus ziekenhuis ligt, dat ik die via mijn engelen en gidsen naar zijn engelen en gidsen steun ging vragen.
Hij mag een week eerder uit het ziekenhuis dan dat er voor staat, bijzonder he.


18-01-2016 M.M. Reiki I
Ik wil u bedanken voor mijn eerste reiki cursus van gisteren. Bedankt voor de gastvrijheid. Ik vond het echt bijzonder in de eerste helft. Geef mijn groeten ook aan uw vrouw.

update, een week later
Ik heb al drie keer aan mijzelf geoefend, en twee keer op mijn hondje.
Ik heb gemerkt dat ik minder pijn heb aan mijn bovenhoofd en kan beter slapen. Mijn hond merk ik dat zij een beetje rustiger is geworden.
Mijn man heb ik een keer Reiki gegeven, maar ga vandaag weer doen. Hij had vreselijke rug pijn en dat is nu een beetje beter.


14-01-2016 E.B. Reiki benadelingen, Reiki I en II, en inloop avond
Lieve René,
graag wil ik je even bedanken…

Op het moment dat ik in mijn leven voelde dat ik verder van mezelf afstond en behoefte had om het spirituele terug meer in mijn leven te introduceren, kwam ik naar jou. Sindsdien staat mijn hart steeds meer open en kan de liefde stromen naar mensen in mijn krijgen. Terwijl ik vroeger heel geïsoleerd leefde, sta ik nu op voor iedereen in mijn leven en ben ik in staat echte vriendschap te voelen en te geven.

Natuurlijk zullen ook wel andere zaken, zoals de opleiding famillieopstelling die ik afgerond heb en mijn eigen levensproces, yoga volgen bij een superdame, ertoe bijgedragen hebben dat ik nu meer liefde voel stromen in mijn leven en in interactie met anderen.
Toch is het opmerkelijk dat het sinds onze eerste ontmoeting, mijn eerste reikibehandeling, mijn eerste inwijdingen in een versneld tempo is gegaan. Zo snel dat ik er zelf niet bij stil hoef te staan om het te voelen, maar het gewoon zo opvallend is dat ik het merk door gewoon te zijn wie ik geworden ben.

Eerst voelde ik me nog wat onwennig in de inloopgroep. Maar zoals gisterenavond voelde het al heel fijn. Toen Frans en ik onze handen op elkaar hadden, voelde je daadwerkelijk de energie. Het was heel bijzonder.

Ik ben echt heel blij dat ik jou, An, en de Reiki groep heb leren kennen, ze dragen bij tot een heel waardevol deel in mijn leven.

Dus lieve René, dank je wel voor wie je bent, en je openstaat voor mijn aanwezigheid binnen de groep en in je leven.
Lieve, warme groetjes .


13-10-2015 F.K. Shambhala Master
De avond was super en een heel goed gevoel met veel energie.
De uitleg was voor mij duidelijk en vragen worden altijd goed beantwoord , ook als er later vragen zijn.
Ik heb wel veel ontgiftings verschijnselen gehad zeker tot afgelopen zondag. Maandag en vandaag waren super en fijn gevoel.
Ik heb ook voor het eerst direct iets voor me zelf gevraagd en voor een ander wat later wel uitkwam .
Had even het gevoel dat er niets gebeurde maar ik zal meer geduld moeten hebben.


16-9-2015 J.G. Shambhala I
Was wel een beetje zenuwachtig voordat ik kwam. Wist niet precies wat me te wachten stond, maar na duidelijke uitleg en de geruststelling dat je eigenlijk niets fout kan doen al snel op mijn gemak.
De inwijding was prettig, voelde me tijdens de inwijding een stuk groter worden en op mijn handen en kruin een lichte koude lucht stroom.
Tijdens het oefenen op Rene voelde ik nog niet zoveel naast wat tintelingen in mijn handen, maar dat is daarna goed gekomen (zie hieronder).

update paar dagen later
Ik wilde je nog even laten weten hoe het nu gaat sinds de Shamballa inwijding.
De eerste paar dagen had ik wel last van hoofdpijn, daarna was deze weg. Heb mijn vriendin Shamballa gegeven en dan voel ik de energie door me heen stromen. Ik voel duidelijk bij haar warmte en koude verschillen. Ze was warm bij haar hoofd en warm boven bij de sleutelbeenderen. Koud voelde ze bij de wond van de keizersnee (is ook nog maar 3 weken vers en is nog aan het genezen.

Heb mezelf een aantal keren Shamballa gegeven maar ik voelde eerlijk gezegd niets, is best frustrerend geweest moet ik zeggen, omdat je gaat twijfelen of je het wel goed doet. Tot gisterenavond, toen lukte het wel.
Ik voelde de energie stromen en mn darmen/andere ingewanden gingen borrelen. Ik wilde de healing stoppen door mn vingertoppen tegen elkaar aan te drukken en shamballa uit te zeggen. Echter ging ik daarna naar de wc en raakte mn lichaam aan en toen voelde ik dat hij toch verder ging.
Ook ervaarde ik dat het niet uit maakte waar ik mijn handen legde, de energie bleef hetzelfde en ook bleven mn darmen borrelen.


03-9-2015 P.O. Reiki IIIa
Na 22 jaar Reiki voel ik de behoefte om mijn derde graad te gaan doen. Mijn Reiki Master is verhuist naar Frankrijk. Ik ben al een tijdje op zoek naar een Reiki Master die mij aanspreekt. Bij jou voel ik me op mijn gemak en heb besloten om Reiki 3a bij jou te doen.

De cursus ochtend vond ik fijn. Ik had niet een beeld wat ik kon verwachten. Ik voelde me snel op me gemak en ik heb nog wat geleerd ook. Het symbool en de mantra zitten er al goed in, gaat bijna net zo snel als de 2 de graad symbolen.
Ook ben ik bijna gelijk begonnen met een meer intuïtieve behandeling. Mijn vrouw vroeg een pijn plek te behandelen, maar er stroomde weinig energie. Ik heb toen mijn handen verlegd naar een ander deel van haar lichaam waar mijn aandacht naar toe werd getrokken. Het stroomde gelijk! Dit doe ik steeds vaker met wisselend succes.

Ontgiftingsverschijnsel en fysiek zijn mij niet opgevallen. Wel ben ik emotioneel soms wat uit mijn doen, somber, onzeker enz.
Dit heeft volgens mij wel met de 3 de graad te maken. Ik weet niet of dit ontgiften is of groei. Dat zal de toekomst wel uitwijzen.

Wat het symbool betreft, heb ik wel het gevoel dat ik meer tot de kern kom van een probleem en het is soms ook een krachtigere energie.
Ik ben blij met Reiki 3a en ook blij dat jij mijn Master was. Dank je wel!


20-7-2015 D.G. Shambhala I
Wat betreft de inwijdingsochtend / Shambhala cursus:
Het was een hele nieuwe ervaring voor mij, dus van tevoren had ik wel last van een gezonde spanning. Echter toen ik eenmaal bij je was, voelde ik me erg op mijn gemak en ontspannen. Het was erg leerzaam om met de cursus bezig te zijn.
Fijn dat je zo de tijd nam voor alle vragen die ik had. Bijzonder is ook dat ik als "nuchtere Hollandse" steeds meer aangetrokken wordt door het spirituele. Dit had ik een jaar geleden mezelf niet voor kunnen stellen.
Shambhala is een nieuwe ervaring voor mij en ik ben het steeds meer aan het ontwikkelen. Ik hoop dat Shambhala mij een stuk pijnverlichting / stress reductie en energie geeft.
Mijn belangstelling voor het spirituele is zich aan het ontplooien.


Update na één week:
Ik had met name de middag na de inwijding heel veel energie ( hoefde niet te rusten, terwijl de ochtend toch ook redelijk fysiek belastend was voor mij : veel zitten ).
Ik bemerk dat ik sinds de inwijding meer emotioneel ben.
Voor de pijnklachten werkt het nog niet, maar dat zou wel erg snel zijn.
Mijn man merkte dat hij er erg rustig van werd, en mijn zoon voelde zich zweverig. Daarom bij hem de nadruk na de behandeling gelegd op het gronden. Opmerkelijk vonden ze beiden mijn extreem warme handen. Ook ik bemerk dit tijdens het behandelen en ook als ik mijzelf behandel. Na een behandeling worden mijn handen weer normaler van temperatuur.
De energie voel ik duidelijk door mijn handen gaan ( tintelingen en warmte ).
Het is wel moeilijk om te bepalen wanneer ik mijn handen moet verleggen, dit voel ik nog niet goed. Hierbij vaar ik op mijn intuïtie.


11-7-2015 B.S. Reiki I
"Ik heb de Reiki 1 cursus bij je gevolg wat voor mij een zeer bijzondere dag was.
Ik heb er lang over nagedacht of ik met Reiki zou starten omdat ik aan de ene kant behoorlijk veel interesse heb in het onbekende maar ook zeker een beetje sceptisch ben (was). Na een poosje heb ik toch contact met je opgenomen en ons eerste telefoongesprek was al erg prettig. Je gaf me eerlijk aan dat het beter was elkaar eerst even te ontmoeten voordat we aan een dagcursus zouden beginnen. Dit hebben we dan ook gedaan en we zijn, omdat er een klik was, diezelfde dag nog begonnen met Reiki 1.

Je hebt alles wat betreft de theorie rustig uitgelegd. Dit was erg duidelijk en interessant.
We hebben een heerlijke lunch gehad en na de 4 inwijdingen en een hele dag met Reiki bezig te zijn geweest was het zover..
Ik als open minded maar toch enigszins sceptisch persoon heb Reiki 1 afgerond.

Thuis voelde ik direct stromingen en warmte uit mijn handen mijn lichaam ingaan zoals ik het niet eerder had gevoelt.
Bijna dagelijks pas ik het op mezelf toe.
Ik heb ondertussen meerdere mensen Reiki mogen geven die het ervaren als rust, pijnverlichting en ontspanning.
Daarom zal ik absoluut nog voor Reiki 2 gaan maar dit doe ik zodra ik er klaar voor ben.
Bedankt René, we zien elkaar nog!"


Ik dacht, laat ik je even een berichtje sturen nu de eerste week erop zit na mijn inwijding.
Buiten een loopneus en veel niezen de eerste dagen heb ik weinig ontgiftingsverschijnselen meegemaakt.
De laatste week heb ik wel veel rust ervaren. Natuurlijk heb ik Reiki op mezelf toegepast maar ook op mijn vriendin die tintelingen en ontspanning heeft ervaren. Een collega van me had haar enkel verzwikt en na een handoplegging trok de grootste pijn direct weg. Mooi om mee te maken.
Ik voel mijn handen direct opwarmen als ik met Reiki start, tot een temperatuur die ik niet als standaard beschouw. Ook tintelingen in mijn eigen handen voel ik. Ik voel dat ik er nog veel mee moet oefenen en dat ga ik ook zeker doen.


30-6-2015 J.C. Reiki II
Hallo René,
Ik heb de Reiki II cursus als heel waardevol en prettig ervaren. Jouw duidelijke uitleg en ook de opbouw van de cursus waren erg fijn. Vond t ook prettig dat er nog iemand bij was, en er daardoor veel interactie was.

Ik heb er veel aan gehad en probeer mezelf elke dag Reiki te geven. Ook mijn vader "op afstand" behandeld, na innerlijk toestemming te hebben gevraagd. Het voelt goed om met Reiki bezig te zijn en dit in mijn leven te integreren.

Sta ook elke ochtend vroeg op om te mediteren. Ook dat voelt fijn, brengt me dichter bij mezelf en geeft me samen met de Reiki meer rust.
Heb daarover nog een vraag. Kun je vlak voor de geleide meditatie vragen of ook de Reiki kan stromen, zodat tijdens de meditatie ook de Reiki zijn werk kan doen en elkaar wellicht versterken? Of kun je slechts echte aandacht voor een van de twee hebben?
Antwoord René:ja, Reiki en Meditatie gaan heel goed tegelijkertijd
Verder wilde ik An nog bedanken voor de heerlijke lunch! Lief dat jullie daar ook veel aandacht aan besteden. Al met al een hele tevreden vrouw die volop in ontwikkeling is..
Ben een pad op gegaan waar ik me goed bij voel en waarbij ik steeds meer inzicht in mezelf krijg en dat voelt goed.

Tot volgende week tijdens de inloopavond!


29-6-2015 E.B. Reiki II
De dag heb ik heel positief ervaren, mede dankzij het gezelschap. Het was een zeer fijne vrouw om samen Reiki II mee te volgen. Zij was ook als een spiegel voor me en dan kan ik verwijzen naar mijn kaartje één van de eerste keren getrokken: 'Ik accepteer mijn relaties als mijn leermeester'. Natuurlijk heeft dit inzicht ook betrekking op jou ;-)

De Reiki II cursus heb ik minder vermoeiend bevonden als Reiki I cursus. Het was een leuke en leerrijke dag. De Reiki geven van op afstand vond ik zeer intens en ik voelde als het ware letterlijk een brug van mezelf naar... met stromende energie. Het voelde allemaal heel juist aan, het moest zo zijn. Het is als een soort thuiskomen.

Elke dag teken ik visueel de drie Reiki symbolen en zeg ik de mantra meerder malen erbij. Het is ondertussen een gewoonte geworden. Mijn reiki gids heb ik al meerdere keren om hulp of bijstand gevraagd...

Normaal ben ik volgende week aanwezig op de inloopavond.


16-6-2015 M.R. Reiki I
Op zich vind ik het lastig aan te geven hoe het gaat qua reiki:
Ik merk er zelf weinig van, ik voel niets stromen en mijn katjes vinden er niet echt wat aan. Alledrie niet, ze vinden het irritatant als ik m'n handen op ze leg zonder te bewegen (aaien), zelfs als ik mijn handen op een kleine afstand hou.

Aan de andere kant gaat het stukken beter qua gezondheid, m'n shiatsu therapeute voelde alles enorm stromen zei ze en ik heb nu dus ook een baan. Nog wel niet betaald maar ik zit daar perfect op m'n plek en m'n baas doet er alles aan om me te kunnen houden (budgetkwestie), dus wie wordt het nog een betaalde baan ook. Ik zit er pas sinds 1 juni maar vanaf het begin is iedereen op de afdeling erg blij met me en wat ik doe dus dat voelt erg goed. Ook al kan ik niet blijven, vind ik het nog een waardevolle ervaring.

Dusssss... aan de ene kant voel ik niets, aan de andere kant gaat het erg goed met m'n leven op het moment.

Op 16 mei heb ik de reiki gedaan, de 20e mei voelde de shiatsu therapeute nog geen verbetering overigens, de 26e had ik mijn sollicitatiegesprek voor deze stagebaan (wat erg goed en relaxt ging) en op 1 juni ben ik begonnen met werken.
Op 21 juli had ik weer een shiatsu afspraak en nu voelde ze alles dus stromen.
Ik ben wel moe in het weekend maar bruis verder van de energie, ik voel me echt heel goed.

Globaal verloop:
- De eerste week heb ik het eten van de katjes elke dag ingestraald, m'n katjes 3x behandeling gegeven en heb mezelf elke dag een kleine en 2x een grote behandeling gegeven. Maar dat begon me tegen te staan omdat het me teveel tijd/moeite koste.
- Toen heb ik het een tijdje helemaal niet meer gedaan.
- En nu doe ik het weer regelmatig, voor ik ga slapen, dan past het beter in m'n ritme en ben ik ook rustig en wordt niet afgeleid door andere dingen.

Ik doe alleen (nog?) niet zo'n hele sessie, ik begin bij m'n 1e chakra en werk zo naar boven. Ik slaap al voordat ik bij m'n keel ben, dus de bovenste chakra's krijgen wel wat minder aandacht.
Maar ik heb zelf vooral moeite met aarden e.d. en denken gaat bij mij wel vanzelf continu door, dus qua balans heb ik meer behoefte aan aandacht op de onderste chakra's.
Het is misschien niet de meeste nette vorm, maar op deze manier vind ik het zelf het fijnst. En iets is beter dan niets dacht ik. Ik doe het meer vanuit m'n gevoel dan vanuit hoe het hoort eigenlijk.

En ik heb vandeweek zelfs weer 1 van m'n katjes gedaan, dat ging nu ook beter, hij liep niet weg en deed niet geïrriteerd.


16-6-2015 C.B. Reiki I
De tijd gaat best snel en het gaat wel lekker zo op dit moment.
Heb niks van het ontgiften gemerkt eigenlijk. Wel ben ik, voornamelijk bij mezelf, met Reiki bezig. Niet dagelijks, maar wel zo veel mogelijk het zich laat inrichten met de tijd.
Veranderingen merk ik wel in mezelf, die vind ik echter moeilijk te grijpen om het op te schrijven. Als ik er woorden aan zou moeten geven, lijkt het net alsof ik meer rust heb gekregen en me meer ben gaan richten op mezelf en wat ik nog te doen heb.
De dag vond ik prima, wel best vermoeiend, maar hoorde van meerdere mensen dat ze dat ook hadden ervaren op de dag dat zij een Reiki cursus hebben gevolgd. Opvallend vond ik wel dat ik heel snel over de vermoeidheid heen was die dag. En over het geheel gezien lijk ik toch wat energieker.
Ben wel van plan om zeker nog de 2e cursus te doen, echter voel ik dat dat moment er nu nog niet is.
Wanneer is er weer een inloopavond gepland? Want daar zit ik wel aan te denken om die bij te wonen.
Warme groet,


31-5-2015 I.N. Reiki II
Bedankt voor een mooie dag, voel me altijd ontzettend welkom bij jullie.
De reiki II vond ik erg ontspannen en ik vond het soepel verlopen, je uitleg was duidelijk zonder onnodige poespas er omheen. Heb niet meer naar de tekens hoeven kijken om ze te herinneren dus ook dat leer je goed aan.
Voor reiki maak ik tijd voor ik naar bed ga, word er lekker rustig van :)

Ik heb t een paar nachten heel warm gehad of in ieder geval m'n lichaam voelde erg warm en daarna nog een aantal nachten warme bovenbenen. alsof iemand z'n handen er op lagen. geen vreemd gevoel, eerder heel vertrouwd.
Na m'n reiki I zei ik al tegen een vriendin dat m'n gids Henk heet, geen idee waarom maar zo spreek ik m dus ook maar aan. En die warme handen steek ik dus ook maar op Henk. :)

Reiki gaat dus goed!
Nu flink oefenen, heb al 1 vriendin gevonden die voor me op afstand wil gaan zitten.


26-4-2015 I.H. Reiki I
Hoi René, De cursus dag heb ik ervaren als lekker relaxed. Ik vond het een mooie en leerzame dag en ga zeker mijn best doen om er elke dag iets mee te doen.
Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat het iets moeilijker/ingewikkelder zou zijn.

Na 2 weken:
Ik probeer het elke dag wel even te doen, vooral bij mezelf, soms bij mijn man.
Het is moeilijk om aan te geven of ik iets merk...maar heb wel iets meer rust in mijn hoofd.
Jullie nogmaals bedankt voor de goede zorgen.


13-3-2015 K.N.S. Shambhala I 's avonds
Beste Rene,
Ik vond het ook een super leuke avond en ben zeker weer een stapje verder in mijn groeiproces. Hier ook nogmaals voor bedankt.
Ook hartstikke bedankt voor de snelle e-mail met de oefeningen.
Wie weet tot snel ziens.


4-3-2015 W.B. Shambhala II
Afgelopen twee maanden mooie ervaringen met Shambhala opgedaan.
Ik kon niet wachten op de tweede inwijding.
Dank je wel nog voor mijn 2e inwijding vanmiddag.
Heb weer veel bij geleerd en heb mezelf ook alweer shambhala gegeven.
Misschien tot de inloopavond.


24-2-2015 F.K. Shambhala III
De cursus was leerzaam , op het eind van de inwijding voelde ik wel of ik in een soort roes zat.
De dagen daarna heb ik oude gevoelens weer terug gehad vooral drukkende pijn op mn borst dit neemt nu een beetje af ook de lichte nerveusiteit en de vermoeidheid is nu minder aan het worden .
Ik heb het op me zelf toegepast vooral het symbool DKM voelt wel veel krachtiger, wel een fijn gevoel alleen het TFS symnbool voel ik nog niet goed. Hierbij wil ik je nogmaals bedanken voor de fijne morgen . Tot volgende week woensdag. Vriendelijk groet


6-1-2015 W.B. Shambhala I
Ik vond het een bijzondere ochtend. En ga er zeker van genieten.
Vanmiddag ging ik aan de slag met shambhalaoefening op me zelf.
En voelde de energie, de warmte, door mijn handen stromen. Wat een mooie ervaring.
Dank je wel nog een keer voor de inwijding. En verhelderend gesprek.
En tot een volgende keer.


7-12-2014 L.B. Reiki I
Het was een mooie en bijzondere dag. Veel besproken, geleerd en praktijk.
Ik probeer elke dag Reiki aan mijzelf te geven en de principes te volgen, dit voelt heel goed en is zeker een aanvulling op EFT.
Naast mijzelf, heb ik enkel nog maar Reiki aan mijn dochter gegeven puur voor ontspanning en dat voelde haar goed.
Bedankt.


19-7-2014 S.H. Reiki II
Wat is de tijd snel gegaan.
Ik heb ontgiftingsprocessen meegemaakt maar eigenlijk viel het wel mee.
De symbolen zijn krachtig en bijzonder.
De dag zelf heb ik als leerzaam ervaren met goede en gerichte informatie. En ik moet eerlijk zeggen, zonder mensen af te vallen, dat ik vind dat deze cursus beter werd gegeven dan door de mensen waar ik Reiki I behaald heb.
De 'handleiding' die ik kreeg in de vorm van een boekje is heel duidelijk, volledig en heel overzichtelijk.
Verder vind ik het zo leuk dat er aan het begin van het boekje een voorwoord staat gericht aan Mevrouw Van Geel en aan het eind van het boekje wordt de cursist nog eens toegesproken. Door beide dingen kreeg het iets heel persoonlijks.
Kortom; ik ben blij dat ik het gedaan heb!


27-3-2014 J.S. Reiki II
dank jewel René, dat ik op je pad mocht komen, dankzij de engelen en het universum ben ik gestuurd naar de juiste persoon die mij nog meer hebt laten groeien.
Ik heb veel van je geleerd en hoop nog een hoop van je te leren.
En zoals jij altijd schrijft, met een warme en vriendelijke groet (zo mooi).


16-2-2014 J.S. Reiki I
Het was zeker een hele leerzame en fijne dag,
De donderdag zelf was al een hele mooie dag. Ik had er al veel zin in, maar was toch wat gespannen, nadat de dag vorderde nam die spanning af en voelde ik me heerlijk relaxt.
Vooral na de tweede inwijding kreeg ik een explosie van de groene kleur met een lotus bloem, zo die kwam binnen.
Naarmate de dag verder liep werd mijn gevoel steeds energieker.
Na afloop onderweg naar huis had ik nog een drukke avond voor de boeg met de kinderen. Maar ik was zo energiek dat het zonder moeite ging. De volgende ochtend was ik al weer vroeg wakker en voelde me heel fit.
Wel kreeg ik wat last van ontgiftigings verschijnselen, hoofdpijn en mijn maag was wel van streek. Ik heb wat reiki op mezelf toegepast en voelde me gelijk beter.Wel heb ik in de loop van die dag een heel zweverig gevoel behouden ofdat ik echt op een roze wolk liep.
Ik heb mijn bloemen (ik had rozen staan die niet open gingen en hun kopje lieten hangen) nog even reiki gaan geven, ik dacht baat het niet dan schaat het niet, dan gooi ik ze morgen weg. daarna naar bed. Heerlijk geslapen. De volgende morgen met het op staan stonden mijn rozen prachtig rechtop en helemaal open.
Nog bedankt voor de cursus en Bedank ook u Vrouw voor de heerlijke lunch.
Wat een lieve vrouw heeft u.
Graag kom ik terug op de inloopavonden 1 maal per maand en zeker wil ik ook door met de reiki cursus 2 in de loop van de tijd.


14-8-2012 J.O. Shambhala I
ik heb tot nu toe bijna elke dag mezelf shambala gegeven. Ik voel meestal wel energie.
voor het slapen gaan werkt soms wel, lekker slapen en soms helemaal niet, te veel energie!
De kinderen worden rustiger ervan! Ik merk dat ik zelf veranderd ben! rustiger, ik bedoel minder snel boos of geirriteerd. meer mededogen.
Ik ben iedere dag aan het mediteren/bidden. voel echt meer aansluiting met de bron. voelt erg goed!
dankjewel dat je me dit geschenk hebt willen en mogen doorgeven! Er komt zeker nog een vervolg!
Ik heb erg veel last gehad van ontgiftingsverschijnselen; vooral darmen, maag, hoofdpijn.


Van Y.H. (7 jaar) en S.H. (10 jaar)
Reiki I voor kinderen
De kinderen zijn enorm gegroeid en waren erg zelfstandig en evenwichtig. ze zaten heel lekker in hun vel.

Y. vind de reikicursus leuk, hij heeft nog niet zo erg veel reiki gegeven aan zichzelf, maar doet het wel regelmatig in bed en als je spannend en of verlegen is. dat helpt. hij voelt het stromen. bijzonder was de ervaring van Y in een new age winkel in klagenfurt, waar hij het gevoel had reiki te krijgen en in contact te komen met zijn verleden in china. bijzonder gevoel had hij daarbij.

S. vond het ook leuk en gezellig en ze oefent nog elke dag. het helpt bijzonder goed bij buikpijn en hoofdpijn. ook kwam er een en ander los mbt de chinese moeder en het verdriet eromheen. S. zit erg lekker in haar vel en is veel meer in balans. ze heeft duidelijk een tool wat ze kan gebruiken als ze zich wat unheimisch voelt.
S. krijgt hele warme handen van het reiki, Y overigens ook. ze vind het lekker en wordt er rustig van.

Ik (moeder) vond de eerste dag heel prettig verlopen, juist het inspelen op de kinderen en het moment was prachtig. het geven van reiki aan elkaar was mooi en leerzaam. later heb ik nog behandelingen van hen gehad. ook dat was heerlijk.

Papa vond de tweede dag hardstikke leuk, echt een succes.

een halve dag (tweemaal) was echt genoeg, daarna moest de energie eruit van de spanning en het stil zitten. vragen hebben ze eigenlijk nauwelijks, het gaat meer heel natuurlijk en ze genieten er in stilte van. in elk geval vind ik het een verrijking dat ze er nu ook zelf op elk moment over kunnen beschikken en daarvan gebruik maken.

groetjes


Van C.J.
Shambhala Master Inwijding. De dag zelf was goed verlopen enorm ontspannen en informatief en een rare gewaarwording dat je tijdens de inwijding het gevoel hebt dat je wilt gaan opstijgen, hahaha dat had ik bij inwijding 2 ook. Voor de rest enorm veel kleuren gezien en gevoeld. Dus een heerlijke dag.

Daarna de trouwerij gehad en shambala ingezet voor mooi weer want de voorspelling op buienradar 00:00 uur gaven aan dat het ‘s morgens mega zou gaan regenen om 10:45 met onweer etc. Ik heb alle engelen aangeroepen en shambhala ingezet op alle windrichtingen om de dag te voorzien van zon en zonder regen en voila helemaal top ben de helpers dan ook enorm dankbaar.

Daarna ben ik mezelf wel enorm tegen gekomen in mijn proces met het oppikken van energie en gemoedstoestanden. Ik pik enorm veel op en zeker ook in het gezin. Dit vergt voor mij enorm veel energie. Ik heb hier heel veel moeite mee gehad om mijn eigen proces te doorgronden. Ik zie alles en signaleer alles en hoop mijn kinderen een deel bij te kunnen brengen wat ze nodig hebben op hun levenspad.

Voor de rest ben ik hier bezig met een opruiming van de winkel en ga hierna alles energetisch reinigen waarna ik mijn praktijkruimte ga opknappen en inrichten. De plannen en hulp stroomt en komt binnen.

Dus tot zover: ben ik enorm blij met elke dag en het bewustzijn van de dag met zijn processen etc.
Ik merk wel dat ik rustiger ben in me zelf en meer kan loslaten voor zover het in mijn systeem kan (ADHD-ertje )
Dank je wel


Van E.O.
Reiki Master cursus. Ik heb eigenlijk weinig ontgiftingsverschijnselen gemerkt. ik merkte juist dat ik bepaalde dingen niet meer wilde eten en ben meer bezig met voeding op dit moment daardoor.
Ik heb de eerste drie weken alleen mezelf gedaan en ik merk dat ik bijna niets nodig heb om mezelf aan te zetten t gaat vanzelf. Heb nu inmiddels ook wat andere mensen en vooral veel planten en dieren gedaan... voelt goed en ik zit goed op mijn pad haha.
Ik voel me rustiger in t verkeer en minder snel geirriteerd, ik kan vooral nu even alles lekker loslaten en het ook daadwerkelijk echt loslaten en dat voelt goed.
Ik zit nu ff in een drukke periode en merk dat ik er niet al teveel last van heb zit goed in mijn balans laten we maar zeggen. Ik merk ook dat ik duidelijker ben naar anderen en dit ook durf te zijn...werkt goed en zo kan ik me ook echt goed uitdrukken ook naar D. toe en merk dat anderen dit eigenlijk ook wel als prettig ervaren.

Ik vond de cursusdag goed zoals die was. Vond t eigenlijk wel fijn dat ik één op één les had zo heb ik al mijn vragen kunnen stellen, lekker wat kunnen vertellen over bepaalde dingen. Ik heb daar ook echt de ruimte voor gevoelt zoals je gemerkt heb.

Ik heb zelfs al twee mensen die me gevraagd hebben dat als ik er klaar voor was of ik ze verder wilde begeleiden op hun Reiki pad, moeder en dochter en ze hebben beide de 1ste graad al. Duurt nog wel even voordat ik hiermee aan de slag ga. ik wil t de komende tijd eerst eens lekker geven aan mensen die t nodig hebben.


Van D.L.
Ten eerste, nogmaals dank voor de fijne Shambhala I en II Inwijdingen. Sinds de inwijdingen zijn er bij mij vele gevoelens los gekomen. Deze gevoelens vertalen zich in de drang om er iets over te zeggen, wat soms een confrontatie met oude programmeringen oplevert. Sommige van mijn 'trauma's' waren snel onder ogen, bv oude patronen overgenomen van mijn vader, maar heb er in toenemende mate moeite mee om deze te doorbreken. Eerlijk toegegeven, heb ik nog geen dagelijks ritueel en neem niet genoeg tijd voor rust (shambala, reiki of meditatie). Zodra ik het wel doe heeft het ook meteen effect en vraag ik mezelf af waarom ik het niet eerder deed.


Van A.V.
Reiki I cursus. Ik vond het een geweldige dag. Ik gebruikt reiki niet dagelijks, wel regelmatig even. Ik merk dat ik gevoeliger ben geworden heb nog meer behoefde aan puur heid. Ik denk er wel even elke dag aan. maar met die verhuizing en nog geen eigen plekje is het lastig om de rust te vinden. S'avonds leg ik wel vaak even mijn handen op mijn buik.

Het is mij aan niks ontbroken en ik vond het een fijne dag.
Ik ben erg blij met mijn eerste inwijding.


Van J.H.
Een eerste reactie na anderhalve week:
Reiki 3-a heeft volgens mij veel los gemaakt.
Zo accepteer ik niet meer allerlei op of aanmerkingen aan mijn persoon gericht en ben ik veelgevoeligger voor negatieve of minder positief gedrag van mijn omgeving. Ik kan niet zeggen dat dat makkelijk is. Maar ik heb het gevoel dat ik meer voor mezelf opkom, en me niet zo makkelijk meer laat sturen of beinvloeden. Ik heb meer het gevoel dat ik met respect en fatsoen behandeld wil worden en niet voor lief genomen wil worden. Ook al zegt men dat men dat men dat niet doet of zo niet bedoeld heeft. Alsof ik niet meer over me laat lopen of met me sollen.
Ik heb het gevoel dat ik veel gevoeliger voor zulke dingen ben geworden. Anders kan ik het niet verklaren.
Een tweede reactie na 4 -5 weken:
Met Reiki III-a gaat het heel prettig, ik ben nu weer meer in evenwicht dan vlak na de inwijding.
Ik geef bijna iedere dag Reiki en dat bevalt goed.


Van E.O.
Ik heb de Shambhala I en II gevolgd bij jou en ja er is een hoop los gekomen.
De dag zelf vond ik leuk en leerzaam. Ik heb veel meer hieruit gehaald dan uit de Reiki 1 en 2 die ik bij iemand anders had gedaan. Ik heb me prima op mijn gemak gevoeld en dat heb ik nodig om alles goed in me op te kunnen nemen.
Ik vond het fijn dat je met een aantal dezelfde 'helpers' werkt dat was ik eigenlijk nog niet in het echt tegen gekomen op mijn pad enkel van sites, boeken en andere info bronnen.
Ik blijf de map nog steeds doorlezen en wil ook binnenkort aan de slag met mijn kristallen en Shambhala. Ik heb ook nog wel wat interessante boeken op de literatuurlijst zien staan in de map, waaronder die van de geascendeerde meesters want daar ben ik erg in geinteresseerd omdat ik het idee heb dat zij soms tegen me 'praten' of iig iets wat snapt hoe het zit.

Ik ben veel bezig geweest met Shambhala en Reiki(moest even kijken hoe ik het in mijn 'aanroep' kon combineren tot een geheel zodat ik allebei kan aanzetten gelijktijdig). Doe het ook bij de katten en de hernia van de hond en heb ook anderen ermee geholpen. Ik ben gestopt met mijn werk(zat al in dat proces) en de Shanbhale heeft hierin veel duidelijk gemaakt en me geleid tot de juiste keuze, hier ben ik blij om. Nu moet ik een nieuw ritme vinden waarin iig elke dag ruimte is voor energie vanuit liefde en vanuit daar zie ik wel wat er op mijn pad komt.

De eerste 2 weken na de inwijdingen heb ik er alles uitgegooit wat me dwars zat en wat ik wilde en vooral wat ik miste.
Ik ben iemand die zoekt mijn eigen weg in het geheel en de energie en ermee werken houdt me in balans.

Ik ben zeker van plan om iig mijn Reiki 3 te komen doen bij jou en in de toekomst ook Shambhala 3 en 4 . Heel veel liefs E.


Van S.P.
Reiki I cursus. De dag zelf voor mij voelde perfect en ik heb er niets aan gemist. Reiki zelf gebruik ik nog wel op mezelf, maar niet meer dagelijks op dit moment. Eigenlijk puur op de momenten dat ik het nodig heb of op de momenten dat ik het wil doen om het weer te voelen.
Er is wel iets veranderd sinds Reiki I wat me echt opviel. Ik mediteer soms wel op momenten van de dag en ik ga dan in een gemakkelijke zithouding zitten en leg mijn handen open op mijn schoot. Vroeger zorgde dit voor een open energie door mijn hart, maar nu gaat alle energie op dat moment meteen naar mijn handen en worden deze heel warm.
De Reiki Energie lijkt dus nog steeds heel goed door te stromen en dat is een fijne gedachte.
Warme groet


Van C.H.
Ook nu vond ik de Shambhala III weer heel prettig.
Voelde het goed stromen en de dagen daarna nog steeds. De ene dag voel ik het beter dan de andere dag maar dat is normaal denk ik.
Als ik andere mensen Shambhala geef krijg ik steeds meer positieve reactie's. Een vriendin kan zelfs haar grote teen weer bewegen ,dat lukte al maanden niet daar ze reuma in die teen heeft zitten.
Wil de master inwijding graag doen om het plaatje voor mezelf helemaal af te maken. Merk dat ik steeds meer dingen tegenkomt wat met Shambhala of Reiki te maken heeft. Het zij boeken of verhalen van mensen.


Van C.H.
Na de inwijding van Shambhala II was ik erg moe en slaperig,verder weinig gemerkt. Vond de inwijding en de gesprekken met jou weer een hele belevenis
Wat het oefenen betreft dat gaat wel goed. Eerst op een vriendin geoefend die ook wel wat gevoeliger is, die had wat pijntjes en ze voelde ze wegtrekken en heeft daarna heerlijk geslapen.
Bij een andere vriendin die ik een stoelbehandeling gaf die zag allemaal kleuren. Wij hadden die dag gewinkeld en normaal heeft zij dan s'avond erg last van trillende benen en ook daar heeft zij nu geen last van gehad.
Nog bij een kennis energie op afstand gegeven en zij kreeg erge warme handen want die waren heel erg koud. daarna kreeg ze een beklemmend gevoel op haar borst net of daar iets vast gehouden werd en niet kon zakken. Ze vroeg nog of ik wist wat dat kon zijn. Hier kon ik haar natuurlijk geen antwoord op geven.
Dus de energie komt goed aan en ik oefen ook regelmatig op mezelf. Wat mijn wel opvalt is dat ik vlugger iets voor mezelf koop en ook vind dat ik dingen wel goed kan.
Dus je ziet ik ben wel op de goede weg.


Van H.K.
De Shambhala Master inwijdingsdag heb ik als heel prettig ervaren, goede gesprekken gehad en tijdens de inwijding zelf heb ik bepaalde symbolen ook echt binnen voelen komen.
Ik heb Shambhala iedere dag naar mezelf gestuurd en ook direct op het lichaam. Mijn oude kwalen staken de kop weer op en van de week was ik echt helemaal uit balans, deze heb ik nu na de 3 weken op kunnen lossen met mijn andere dingen die ik doe.

Ook heb ik Shambhala op mijn zoon toegepast. Had een vreselijke pijn in zijn rug , na 3 behandelingen was het ineens over wel nog een bewustwordingsbuisje van mezelf erbij gebruikt.

Over een paar weken ga ik mijn vriendin inwijden in shambhala 1 kan ik gelijk goed oefenen. Groetjes en misschien tot ziens, het ga je goed.


Van C.H.
Vond Shambhalla 1 erg prettig ook het gesprek met jou.
De dagen erna ik had het idee dat de mensen wat vriendelijker waren en vlugger gingen praten tegen mij.
Voor mezelf daar doe ik het tenslotte voor. Denk vlugger ja wat jij vind moet jij weten ik voel me prettig dus waar zou ik me druk om maken.
Volgens de mensen die ik masseer die vinden het steeds prettiger en er zelfs iemand bij die veel kleuren zie als ik haar masseer.


Van H.P.
Na de cursus edelsteentherpaie heb ik niet stilgezeten.
Ik heb D. en haar dochter (Sh.) 1 keer behandeld zij werden niets gewaar. (ik merk of voel dat ze zich ook afsluiten.)
Edoch heb me zelf 2 keer edelsteentherpaie gegeven en een ex collega en had er zelf baat bij. Ook de excollega, zij was voordien steeds vermoeid, en sindsdien heeft ze weer meer energie.

De cursus was voor mij weer een rijke ervaring, zoals altijd is jouw uitleg goed te volgen en wordt met zoveel warmte gegeven.

Tijdens de meditaties gebruik ik de indianensteen of Kabamba, waar ik telkens meer en meer in hogere sferen geraak.


Van M.P.
De Shambhala Master inwijding was leerzaam.
Ook viel me het zelf inwijden ook reuze mee. Ik was de eerste minuten van de ochtend wel nerveus, want het is wennen om zonder tekst aan een cursus te beginnen. Ik merkte dat ik ook zelfverzekerd was en dat was onverwacht.
Al de inwijdingen heb je rustig en duidelijk uitgelegd. Ik ben je dankbaar dat je mijn inwijdingen hebt verzorgd.
De weken na de inwijding merk ik dat de energie ook meer stroomt. Ik heb even gemerkt dat ik qua creativiteit vast zat, maar dat begint ook weer meer te stromen. Ik merk ook dat ik sterker in mijn schoenen sta, en ook meer mijn mening durf te zeggen, standvastiger, dus het heeft helende werking op mij gehad. Op het moment geef ik alleen mezelf Shambhala, zodat ik weer wat meer geheeld ben.
In ieder geval ben ik weer verder in mijn persoonlijke ontwikkeling.


Van W.V.
De dagen daarna zijn goed gegaan. Niet echt anders als anders….
Ik heb nog niet zo veel kunnen oefenen door de drukte om me heen. Begin volgend jaar wil ik de draad op gaan pakken…
De ochtend van de inwijding vond ik verder goed gegaan…


Van M.S.
het gaat goed met me René. Het is net of ik me een stuk zekerder voel dan voor ik de Reiki I cursus had gedaan. Ook rustiger, ik ga eerder op mijn doel af, wacht niet te lang meer af voordat ik iets onderneem. Wat tot resultaat heeft dat ik me aangemeld heb voor een 3-jarige opleiding van Tai Chi docente. Ik liep daar al langer over te dubben maar durfde niet goed een beslissing te nemen.

Ik ben tot nu toe bijna iedere dag met Reiki bezig geweest. Was ik een keertje druk, dan gaf ik me 's avonds op bed op Reiki. Ik ben echter nooit niet verder gekomen dan positie 3. Handen bovenop het hoofd. Slapen kan ik heel goed sinds ik Reiki 1 heb gedaan. Ik ben dan ook lekker uitgerust als ik wakker word. En dat was wel eens anders...

Over de cursus. Je legt het allemaal goed en duidelijk uit, op een rustige manier. Ik heb een mooie, bijzondere, ontspannen en leerzame dag gehad. Toen ik naar huis liep was ik helemaal blij en happy van binnen. Ik kan niet zeggen dat er negatieve punten te noemen zijn. En de lunch van An was heerlijk! Zeg haar dat nog maar eens.


Van M.P.
Het beoefenen van shambhala 2 gaat goed. De drie belangrijkste symbolen heb ik bijna in mijn hoofd zitten. De andere symbolen heb ik nog niet gebruikt.
De ochtend zelf is goed verlopen. Je bent rustig en legt het goed uit.
Verder heb ik periodes dat ik me moe en mat voel. Dit zal wel het reinigingsproces zijn. De veranderingen die ik gemerkt heb is dat ik de energie voel stromen uit mijn handen en mijn voeten tintelen. Ik ben energieker en ben meer aan het opruimen, voor nieuwe uitdagingen. Ik ben nu meer mijn hart aan het volgen en meer mijn eigen grenzen aangeven en dat voelt goed aan.


Van J.D.
Reiki IIIa en Reiki Master.
Allereerst hartlijk bedankt voor de prettige dag afgelopen vrijdag, jij was kalm en beheerst en ik voelde mij op mijn gemak. Ik vond die cursussen goed en aangenaam, jij stelde mij op mij gemak, stond open voor vragen en nam de tijd om dingen uit te leggen. Ik heb de dag als zeer prettig ervaren. Ik heb de Inwijding als zeer positef ervaren.

De dagen erna voelde ik mij kiplekker en maken ik ook veel positieve dingen mee, tot afgelopen weekend. Ik doe regelmatig Reiki op mezelf en heb ook een keertje op mijn man gedaan, hij was erg onder de indruk omdat dat hij zo goed voelde na afloop. Maar zinds zondagavond ben ik ontzettend ziek keelpijn, snotteren en noem maar op, dit heb zeker ook met Reiki te maken maar wetende dat het ook snel weer over is en ik steeds verder op weg gaat met Reiki is een goed en fantatisch gevoel.

En jij hoeft jou niet zorgen te maken over mijn symbool kennis want zaterdag ochtend lag ik 's ochtends om 6.20 uur al symbolen te tekenen en op te noemen, het kwam uit het niets opzetten. Zinsdien ben ik er mee bezig en de namen ben ik helemaal meester, ongelooflijk maar waar ze gaan mij zeer gemakijk af.
Rene jij heb het goed gedaan, ook bedankt voor mij mooie certificaten ik ben er trots op.


Van J.H.
Reiki 2 is voor mij een verrijking, ik voel me veel stabiler en heb veel baat bij de Reiki die ik mezelf en andere geef. Ik geef ongeveer 5 tot 6 keer per week Reiki, meestal aan mijzelf en aan mijn vrouw, soms aan Oma en een enkele keer ook aan mijn nicht. Haar reactie ken ik nog niet.
Tot op heden heb ik pas twee keer kleuren waargenomen, een keer was bij jou en een keer deze week. Ik zag ook dansende sterretjes, heel mooi.
Ik krijg er veel energie van, ook al zijn de laatste weken erg druk geweest. Kortom een echt meerwaarde en verrijking.
Als de weeromstandigheden goed zijn dan kom ik op de volgende Reiki inloop avond.


Van E.S.
Wat betreft de reiki II;Ik merk echt verschil met reiki I,
mijn handen worden veel warmer en heb ook al meegemaakt dat ik de pijn bij mezelf er echt `uittrok` met mijn handen, heel bizar vond ik dat.
Ook al een paar keer verstuurd,die persoon had er dan ook wat van gemerkt(altijd leuk te horen)
De cursus zelf vond ik wederom erg leuk!
Kortom super reiki 2
ps;de symbolen gaan goed en weinig ontgiftingsperikelen, alleen de eerste dagen erna wat last van mijn darmen.


Van H.P.
Shambhala III en de Master Inwijding.
Ik ben na de inwijdingen enkele weken heel erg vermoeid geweest. Het vreemde was dat ik overdag moeite had met me wakker te houden.
Mijn behandelingen geef ik met regelmaat nog en ik moet zeggen dat er meer energie door mijn handen stroomt dan voorheen, het is wel duidelijk dag en nacht verschil.
Na de inwijdingen werd ik en word ik nog steeds de natuur ingetrokken. In het weekend, na het opstaan loop ik wel 2 tot 3 keer toe het bos in. En altijd valt er wel wat te beleven. Eikels die naar beneden vallen en op mijn hoofd, of spechten, vlaamse gaaien, buizerds, winterkoninkjes die me steeds dichter bij laten, of een hond gebeten door een ander die ik reiki mag aanbieden, mensen die spontaan een praatje doen.
Het word steeds meer. De kids van mijn vriendin hebben hier een leuk woord voor “graaf” ipv “gaaf”. Ik voel ook andere mensen sterker aan. In feite kan ik dit nog niet geheel thuisbrengen, het zijn zo van die gevoelens waar ik iets mee anmoet, maar ik nog niet weet wat.
Eerlijk gezegd was op 1 dag de laatste 2 inwijdingen wel iets te zwaar achteraf gezien, maar niettemin het was een leerrijke dag en ik was blij jullie weer eens te ontmoeten.


Van P.B.
Wat de Shambhala III Inwijding betreft waren de dagen daarna vrij hectisch (maar niet alleen door de Inwijding). Ja de ochtend van de inwijding was goed, wel het zelfde gevoel als bij Shambhala I en II.
Het verschil dat ik merk is dat ik meer met mijzelf bezig ben (positief gezien) wat mijn intuïtie weer versterkt, wat dan weer tengoede komt bij de behandeling van anderen.


Van J.M en W.M
Shambhala Master Inwijding.
W.M.,
Ik zelf heb de cursus als fijn ervaren maar helaas heb ik er nog niet veel mee gedaan, ik ben toch blij dat ik de master cursus heb gedaan. Bedankt voor de gezellige dag.

J.M.,
Hallo René,
Ik wil je op de eerste plaats bedanken voor de fijne dag. Ik heb me na de cursus toch weer wat rustiger gevoeld. Ik heb nog niet kunnen oefenen, omdat ik vrij kort, daarna kreeg ik last van mijn arm. Ik hoop dat wij er spoedig wat mee kunnen gaan doen.
De inloopavond zal dit jaar niets meer worden, mijn schouder laat dit niet toe.


Van M.P.
De Shambhala I Inwijding vond ik meevallen. Ik had me er iets anders van voorgesteld. Alleen een ochtend of een middag is fijn. Het vooraf de stof doorlezen vind ik ook fijn dan blijft het beter in het geheugen en kan je al vragen van te voren formuleren. Je hebt alle vragen die ik had beantwoord. (Usui is eigenlijk ook niet zo oud geworden.)

De dagen na de inwijding voel ik me meer gegrond en rustiger. Ik heb in de tussentijd mezelf , partner en kind Shambhala gegeven en nu nog. Ik wil het voorlopig zo houden.

De lichamelijke problemen zijn nog niet helemaal opgelost, er zit wel verbetering in.
Ik geef mezelf iedere dag Shambhala.


Van P.B.
De Shambahla I & II inwijding was een geweldige ervaring, een mooie dag.
Shambhala I heb ik als neutraal ervaren maar Shambhala II was heftig bij de initiatie van mijn voeten kreeg ik een energie stoot door mijn Hartchakra en werd, naar mijn gevoel, mijn hoofd stevig met twee handen vastgehouden voor een grote knuffel net zoals je bij familie komt die je al jaren lang niet meer gezien hebt.

De dagen na de inwijding had ik een licht gevoel in mijn hoofd, tinteling in mijn vingers. Ik voel me goed, ik doe dingen door veel meer mijn intuïtie te volgen en nu wil ik meer.

Ja ik ben wel aan Shambhala III toe.

Groetjes P.B.


Van J.G.
Ik vond de Reiki II cursus zeer interresant, vooral ook omdat er symbolen bijkwamen. En ook de oefening met het sturen op afstand van de energie. Wat ook goed ontvangen was aan de andere zijde.
Verder duurt zo'n dag wel lang om contstant bij de les te blijven, je krijgt best wel veel informatie. De mede-cursiste had hier volgens mij ook af en toe wel last van.

Ik was heel ontspannen en voelde niet echt iets met de inwijding en tot nu toe eigenlijk ook nog niet. Maar al met al een positief gevoel over de cursus en een positief gevoel over wat nog komen gaat in de toekomst.
Ik geef me elke dag Reiki en vertrouw erop dat Reiki doet wat goed voor mij is.

Warme groetjes aan jullie beide en tot een volgende keer...J.


Van M.S.
De Reiki II cursus was weer erg leuk. Ook weer heel erg nuttig.
Het gaat redelijk goed. Heb de laatste tijd toch wel weer last van nachtmerries, maar we hebben op het moment ook veel te verwerken. En zit af en toe behoorlijk in de knoop…… En als ik mezelf reiki geef val ik toch best snel in slaap…..
Misschien dat ik het maar eens klaar moet zetten voor mezelf en als ik het dan nodig heb dat ik het ook gewoon kan pakken……..
Dank je wel dat ik weer een cursus bij je hebt mogen volgen.
Ik ben er heel erg blij mee en hoop dat ik het nog bij veel mensen mag gaan geven.
Groetjes M.


Van R. en P.
Wij hebben de Shambhala I inwijding bij je gevolgd. En met ons gaat het goed hoor.
Ruud is de vrijdag erop ziek geweest, misselijk en een paar dagen niet lekker geweest. Ik was de afgelopen twee weken niet in orde, veel buikpijn grieperig, maar langzamer hand gaat het beter.
Met de energie gaat het goed, bij Ruud beter als bij mij. Met mij ook wel, stroomt wel, maar daar ik niet lekker was niet veel gedaan eraan. Wel mezelf en dat ging goed, maar als Ruud mij behandeld gaat voelt het beter.
Tot gauw horens,
lieve licht groet R. en P.


Van E.B.
Hallo Rene,
toppie gisteren (Reiki 2 cursus). Ik heb het Reiki nu weer helemaal te pakken.
De reiki cursus die ik bij jou gevolgd heb was bijzonder aangenaam. Ik vond de uitleg perfect en ook de oefeningen gingen best goed. Ik vind dat je niets hoeft te veranderen je zit wat mij betreft op de goede weg.

Ik heb kort na de reiki 2 zeer fanatiek geoefend met verschillende mensen zoals je weet dat ging eigenlijk zeer goed. Volgens mij heeft reiki 2 zijn uitwerking wel op mij gehad, pff, ik merk dat ik nu weer uit dat dal begin te komen, maar negatief vond ik dit juist niet, het heeft me weer veel geleerd.

En ik kom zeker terug voor de laatste cursus.
Groeten E.


Van I.N.
6 April heb ik Reiki 1 bij je gevolgd.
Voor al in het begin was ik er erg rustig van geworden, maar omdat ik nogal veel werk moet ik zeggen dat ik een beetje ben terug gevallen in m'n onrustige patroon.
Maar de Reiki heeft me wel geholpen om 'savonds in bed tot rust te komen en een goede nachtrust te pakken. Het geeft een heerlijk ontspannen en warm gevoel en voor ik het door heb is het alweer ochtend en heb ik heerlijk geslapen.
Naast heb feit dat ik de Reiki op mezelf oefen, oefen ik vooral op familie en een paar vrienden die ook zeer positieve reacties geven!
Ik ben dan ook zeker van plan om in de loop van de tijd Reiki 2 ook bij je te komen volgen. Tot mijn spijt heb ik alleen nog geen oefenavond kunnen bij wonen.


Van J.M en W.M
Shambhala I & II Inwijding.
Wij hebben deze dag als zeer prettig ervaren, we voelden ons direct op ons gemak. Wij vonden het fijn dat de tijd niets uitmaakte.

W.M.,
Zelf had ik al reiki tera mai 1 en 2 maar eigenlijk weinig mee gedaan.
De inwijding van shambhala 1 en 2 op een dag is voor mij heel intens geweest. Sinds ik shambala 1 en 2 heb probeer ik mezelf zo vaak mogelijk een behandeling te geven. Ik ervaar shambhala als prettig.

J.M.,
Zelf had ik ook reiki tera mai 1 en 2, daar heb ik enkele mensen een behandeling meegegeven. Dit werd door deze mensen als fijn ervaren. Ik was zelf een gesloten persoon die er maar weinig over sprak.
Sinds ik shambhala 1 en 2 gedaan heb, ben ik veel opener geworden. De inwijding heb ik als zeer warm en intens ervaren.Ik probeer mezelf zo vaak mogelijk shambala te geven. IK heb innerlijk een bepaalde rust gekregen. Ik geef nu wekelijks shambhala op afstand en dit wordt als heel fijn ervaren.

Wij kijken uit naar de volgende inwijding.


Van E.S.
Ik heb bij jou in januari Reiki 1 gevolgd en dat is mij heel goed bevallen. Ik vond een een hele leuke maar vooral ontspannen dag,in het begin wat spannend voor toch het onbekende, maar na mate de dag vorderde voelde ik mij zeer op mijn gemak bij jullie en vond het ook heel gezellig. Ook de lunch van An was heerlijk!!

Ik doe best veel met Reiki, voornamelijk bij mezelf, maar ook bij mijn man en zoon. Ikzelf wordt er heel ontspannen van en heb ook het idee dat ik lekkerder in m'n vel zit. Bij m'n gezin werkt het ook rustgevend.

Ik zou ook graag als het wat verder is Reiki 2 of Shambhala willen gaan volgen zodat ik nog een stapje verder kan gaan. Maar dan kom ik zeker weer naar jou toe.


Van H.P..
De Shambhala Inwijdingen I en II waren voor mij een succesvolle dag, ik dank je. En mijn eerdere gevoelens via de mail betreffende je persoon werden beaamt. Ik voelde mij op mijn gemak bij jullie, warme liefdevolle mensen. Ik was rond 17 uur thuis en ondanks de drukte op de wegen, voelde ik mij heel relaxt, dat was in ieder geval anders dan s'morgens. Ondanks de warmte in huis heb ik geslapen als een prins. Dank je wel voor de mooie dag.
Ik heb enkele mensen een shambala behandeling gegeven en zij vertelden me na de behandeling dat ze dit nog niet eerder hadden gevoeld, vooral warmte, tintelingen, misselijkheid en heel erg vermoeid. Edoch na een nachtje slapen hadden ze nergens last meer van en de behandelingen die ze krijgen hebben baat.
Voor mijzelf moet ik zeggen dat mijn dromen intenser zijn, voorspellend en ik heb meer contact met mijn gids. In de natuur kom ik vaak dieren tegen die ik anders nooit zag of opmerkte, ik word ook meer geleid naar plaatsen waar zich bepaalde dieren bevinden. Het is gewoon prachtig om dit allemaal te mogen beleven.


Van R.B.
In de afgelopen 5 maanden heb ik alle 4 de Shambhala Inwijdingen mogen ontvangen. Na een week na de Shambhala I inwijding,......die.. Zachtheid.. is er nog steeds, ben ik het even "kwijt" dan hoef ik maar even stil te zijn en het.. IS .. weer....
Lichamelijk en geestelijk heb ik dus inderdaad al 14 dagen voor, de inwijding, problemen gehad...ben voor mijn gevoel...voorbereid ..... Nu is alles ..NU en HEEL....en mag/kan de energie voluit stromen.....
Ik loop zelfs sinds een paar dagen veel en veel beter dan ooit in de afgelopen 4 jaar heb gedaan.....

Dan mijn 2de inwijding. De inwijding voelde geweldig….niets mis mee…weer die zachte deken…..
Heb pas NA dat ik thuiskwam 2 dagen hoofdpijn gehad, op de grens aan het einde van de hals-wervel en mijn schedel. En tussen mijn schouderbladen op hart chakra hoogte, ook 2 dagen. Ben ook heel emotioneel geweest. Huilde om “niets”.
Opa, die bij mij is na de eerste inwijding is ook al door anderen bij mij gezien. Als ik Shambhala aanzet, stroom de energie, zo zuiver en groots…soms zo heftig, dat ik het zelf heel warm krijg….

Bij deze wil ik je nog bedanken voor mijn inwijding als Master. Ik heb dus weer bijna 2 weken met licht roezige hoofdpijn gelopen, maar ook dat is nu gelukkig weer over. Nu het slapen nog…..ik slaap heel licht…ben telkens wakker…niet vervelend of dromend ..gewoon wakker. Daar moet ik dan op de dag voor boeten…..en een stap terug doen op mijn werk..en beter mijn grenzen aangeven. Ik kom er wel..hihihi…..want goed mijn grenzen aangeven is niet mijn sterkste punt…. Dus dat zal de les hierin, zeker weten, wel zijn

En..er zijn al heel mooie dingen gebeurd…..
Eén ervaring is…..Ik vroeg of ik een virus bultje in de vorm van een soort wratje weg mocht halen. Ik deed mijn twee middelste vingers op mijn duim om een laser te vormen. Het werd geen laser, tot mijn verbazing…. maar een soort van trekkracht in mijn duim , ring en middel vinger…bij het inademen. En een energie teruggave door mijn wijsvinger en pink…..bij mijn uitademing. Het voelde aan, naar zeggen, dat ik heel hard op de huid duwde en trok…terwijl ik haar niet eens aanraakte.
René wat een geweldige mooie ervaring. Wat een “raar” gevoel in het begin in mijn hand. Ik ben al wel van alles gewend maar dit was een schitterende nieuwe ervaring voor mij.


Van J.G.
Eerst over de cursus zelf:
Vandaag reiki 1 cursus gehad, was redelijk moe en lichte hoofdpijn aan het begin van de dag. De dag verliep ontspannen en René vertelde zijn verhaal heel rustig, uitgebreid en duidelijk. Door van te voren al wat reiki boekjes gelezen te hebben is natuurlijk wel een voordeel. De praktijk gerichte info en de handelingen voor zelfbehandeling en de stoelbehandeling waren duidelijk. Aan de behandeling bij een ander op de behandeltafel werd ook ruim voldoende aandacht gegeven en deden we bij elkaar de handpositie’s die René eerst voordeed en daarna op de voet volgde als wij het deden. Tijdens de eerste inwijding had ik een drukkend gevoel op mijn borst, bij de vierde inwijding keek ik boven de wolken. De lunch was zeer goed verzorgd, lekker en gezellig. Alle vragen die bij ons opkwamen zijn door René duidelijk beantwoord. Aan het einde van de dag voelde ik me wel fitter en geen hoofdpijn meer. René bedankt voor de cursus en inwijdingen.

Na twee maanden met Reiki bezig te zijn:
Ik ben bezig met de zelfbehandelingen al valt dat niet altijd mee, kon me op een gegeven moment niet meer goed ontspannen, na een paar dagen wat minder uitgebreid reiki gegeven te hebben en met een andere ondergrond ging het daarna wel beter. Ik voel wel tintelingen in mijn handen wat ik eerst aan de gebogen ellebogen verwees, maar na meerdere behandelingen voelde het toch anders dan een afknelling van je bloedvaatjes en is het gevoel dus echt, er komt ook warmte in mijn lichaam. Het gaat steeds beter, en voelt ook goed.


Van M.O.
Het is alweer een paar jaar terug dat ik de cursus Reiki 2 bij je hebt gevolgd samen met mijn nichtje en haar man. De cursus heb ik als heel positief ervaren, de sfeer was heel goed en dat is zeker belangrijk. Je bent zelf heel rustig en straalt dat ook uit naar anderen toe, wat een goed gevoel geeft in de groep.
Het was een geweldige ervaring om na Reiki 1, nu Reiki 2 op afstand te kunnen geven aan andere personen. Ik gebruik het voornamelijk voor mijzelf en mijn gezinsleden en als ik op de sportschool met body-balance bezig ben (een combinatie van yoga en tai-chi) en de laatste 10 minuten heerlijk ontspannen op mijn matje lig, geef ik altijd Reiki aan iemand op afstand of soms aan mijzelf.
Ik zou het wel erg leuk vinden om eens een inloopavond bij je thuis te hebben met een groepje mensen die Reiki bij je gedaan hebben. Dit om elkaar eens te behandelen en zo bezig te blijven met andere personen, je doet daar toch ook weer speciale ervaringen mee op.
Ik zou af willen sluiten met "ga zo door" en bedankt voor je wijze lessen.


Van A.G.
We zijn vanmiddag weer bij elkaar geweest. We hebben niet alleen geoefend maar ook de teksten gelezen uit jouw boekjes.
Het valt me de laatste tijd op dat ik een heel stuk rustiger geworden ben. Ik vind het heel bijzonder deze ervaring. Ook ben ik van mening dat mijn kracht toegenomen is.
Ik heb een kennis enkele malen een behandeling gegeven, een korte plaatselijke behandeling, en zij vindt het een wonder wat er plaatsvindt. Mooi hé?


Van R.R.
De Reiki cursus die ik bij jou heb gevolgd, heb ik door de manier zoals jij hem op je cursisten overbrengt en doceert als heel positief ervaren. Ik kan niet anders zeggen, je uitleg en de rustige en daardoor heel begrijpelijke manier zoals jij het brengt, is gewoon fijn.
Ook de boekjes en het verdere cursus materiaal dat je nog mee krijgt is heel fijn. Omdat je het dan thuis nog eens, wanneer je het maar wilt, op je gemak nog eens door kunt nemen. Dus over je manier van les geven niets dan lof.
Reiki ervaar ik als iets heel natuurlijks, een kostbare energie, die in elk mens aanwezig is. Als je maar genegen bent je ervoor open te stellen en vooral mededogen voor je medemens voelt. En als je er op een liefdevolle en integere manier mee omgaat, weet ik zeker dat het werkt. Het is een bijzondere helende kracht, die God ons zo maar schenkt.
Mijzelf heeft het een dankbaarder en blijer mens gemaakt. Ook geleerd om anders en beter met de moeilijkheden in mijn leven om te gaan. Ik ben er wijzer door geworden.
De mensen die op mijn weg komen en behoefte hebben aan steun, doordat ze zich ziek of ongelukkig voelen, help ik graag op een liefdevolle manier. Door ze een Reiki behandeling te geven.


Van M.S.
Ik had al tijden naar een cursus reiki gekeken maar nooit mezelf toe gezet om het te gaan doen. Tot vorig jaar heb ik de knoop door gehakt en ben gaan zoeken op het internet. En ben bij Rene uitgekomen. Had een afspraak gemaakt en het voelde gelijk goed.
De dag waarop we de cursus kregen voelde ik me normaal (zoals ik me altijd al voelde), Als eerst kaarten trekken, oh wat klopten ze weer goed. En toen een inwijding, wat was dat raar, je wist niet echt wat je stond te wachten, Rene vertelde alles heel duidelijk maar ineens stil zitten op een stoel ogen dicht en afwachten maar.... vreemd mijn handen begonnen ineens te tintelen, zou dit goed zijn?
Dit bleek normaal te zijn. De rest van de dag verliep redelijk normaal alleen mijn handen bleven tintelen. Rene had alles zo goed uitgelegd dat ik geen vragen had.
Alleen de nacht erop had ik een vreselijke echte nachtmerrie gehad en toen ik wakker werd was ik ontzettend duizelig. Heb de dag erna gelijk Rene gemaild of dit kwam door de inwijdingen of dat dit gewoon aan mij lag, dit kon aan de inwijdingen liggen maar hopen dat het niet meer voorkomt….
De weken erna heb ik veel op me zelf en op onze kat geoefend, en laatst op mijn man, die had last van zijn knie, even Reiki gegeven en zijn woorden waren: "Wat heb je gedaan ik heb er geen last meer van!"
Ja, dat is Reiki !


Van L. v.E.
Als ik denk aan de eerste keer dat ik bij je binnen kwam. Het voelde gelijk goed, de ruimte waarin we ontvangen en behandeld zijn. Ik voelde er heersten een rust, wat de lessen positief beïnvloeden. Je luistert ook naar de mensen die je ontvangt en behandeld, waardoor je op je gemak voelt.
Wat ik ook als prettig ervaar, is dat je in een andere ruimte wordt ingewijd.
Ook de boekjes ontvangen aan het eind van de cursus, bevatten voldoende informatie om eruit te kunnen leren en te begrijpen. Diploma's zijn prachtig gemaakt. Geeft tevens ook een trots gevoel.
Sinds ik Reiki heb, ben ik er dagelijks meebezig. Neem iedere dag de tijd om mezelf dit te gunnen. Het is een vorm van jezelf onvoorwaardelijke liefde te geven. Waardoor je ook meer liefde kunt geven zonder dat je energie opraakt.
Wat ik ook ervaar is dat ik blokkades tegen kom in mezelf en dat Reiki mij hierbij ondersteuning biedt om er door heen te komen. Ik zou mij Reiki niet meer kunnen missen. Het gevoel wat ik voorheen had en hoe ik tegen problemen aan kijk, is veranderd. Ik voel dat ik mijn grenzen nu makkelijker aan kan geven en beslissingen makkelijker neem, doordat ik mij zekerder voel. Een gevoel van rust in mij en dat brengt ook dat je problemen anders ziet. Meer als een opdracht om gebeurtenissen beter te kunnen plaatsen en los te laten.
Mensen aanvaard je makkelijker doordat je minder irriteert aan je omgeving. Dat brengt met zich mee dat ze naar je toe gaan komen om contact met je te maken, waarin ze meer over zich vertellen. Daarop kan ik een luisteren oor bieden en advies geven.
Ik zou ook tegen iedereen willen zeggen blijf doorgaan met Reiki. Ook al zit het even niet mee. Laat het dan niet tot stilstand komen. Blijf graven in jezelf om dieper te komen bij jezelf om de onvoorwaardelijke liefde te kunnen voelen. Voel hoe je groeit en zie de uitdaging waarin je steeds verder zou willen gaan.
Als ik anderen Reiki geef, vraag ik altijd toestemming om mensen te mogen behandelen. En waardeer hierin hun keuze.
Zoals je leest heb ik er veel van geleerd en heeft dit een positieve uitwerking gehad. Ik zou zeggen ga zo door.


Van A.H.
Ik heb de Reiki cursus als heel indrukwekkend ervaren. Vond dat je heel veel wist te vertellen en ook op mijn vragen had je een antwoord.
Ik heb alleen mij zelf nog maar behandeld met Reiki maar eigenlijk doe ik er te weinig mee. Denk wel dat ik voor het eind van het jaar Reiki II ga doen.
Het heeft mij in zoverre veranderd dat ik alleen maar sterker ben geworden. Heb in veel dingen rust gevonden . Zeker in mij zelf en in mijn relatie met jou. Kan de dingen makkelijker relativeren.
Ik vind je een geweldige Reiki Master. Je straalt rust en vertrouwen uit en ik denk dat dat iets heel belangrijks is. Ik denk niet dat je iets hoef te veranderen . Ik heb het allemaal als zeer prettig ervaren.
Ga door op je ingeslagen weg ik sta volledig achter jou en zal je in alles steunen.


Van C.K.
Ik heb na de Reiki-inwijdingen een aantal dagen flink diarree gehad en ik voelde me niet zo lekker. Dat duurde zo'n dag of vier.
De week erop had ik een Reiki-bijeenkomst bij mij thuis. Dat doen we al jarenlang éénmaal per maand met ca 5 vrouwen. Mijn energie werd als héél krachtig ervaren. Die ervaring had ik zelf ook. Het ging héél diep. Degene die op tafel lag voelde dat tot diep in de buikholte en darmen doordringen. Zo sterk had ze dat nog nooit gevoeld.
De inwijding en de dag zelf heb ik als héél goed ervaren en het materiaal dat je meegegeven hebt is duidelijk en overzichtelijk.
Met de kleine kaartjes heb ik (toevallig ?) ook al iemand inzicht kunnen verschaffen. Ik werd gebeld en er volgde een indringende kwestie die veel voor die persoon betekende. Na het telefoongesprek trok ik een kaartje en heb dat laten weten. Hij kon zich er helemaal in vinden. Fijn dat het zo werkt !
Ik wil je bedanken voor de inwijding en ben benieuwd wat er op mijn pad komt, zodat REIKI zijn werk kan doen !


Van H.P.
De Reiki cursus had op me eerst een poosje een onwennig gevoel, (maar dat komt misschien wel door mijzelf, omdat ik mezelf snel niet op mijn gemak voel bij onbekenden..). Maar na verloop van tijd zakte dat weg en vond ik het een prettig dag en ervaring. Je legt alles heel rustig uit en geeft ook genoeg tijd om vragen te stellen en te praten over dingen die je voelt of denkt. Maar op een gegeven moment laat je ook op tijd merken als er genoeg over iets is gesproken en ga je verder met wat jij nog uit wil leggen , zodat het niet te langdradig / saai wordt!!!
Ik gebruik Reiki nog wel voor mezelf als ik een beetje onrustig ben of ik weer last heb van een gespannen gevoel in m'n buik heb en soms helpt dat, als ik er op tijd bij ben!!
Ik zou dus willen zeggen volgens mij moet je vooral zo doorgaan en wordt je droom vast nog wel eens waar, al is het maar een deel ervan!!


Klik op de link: Cursus voor meer informatie over de cursussen zelf.